ΗΠΑ: H Washington Post πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 16:31
UPD:21:41
Reuters/STELIOS VARIAS
A- A A+

Με επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας «Washington Post» και συνάντηση με το δημοσιογραφικό της επιτελείο ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τις επαφές του στις ΗΠΑ.

Στις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος), ο Πρωθυπουργός παρακάθησε σε γεύμα στην αμερικανική πρωτεύουσα ενώ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS).

Μεταξύ 20.00- 22.00 τοπική ώρα, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Αύριο Πέμπτη, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κερι.

Ειδικές εκπομπές από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Ειδικές εκπομπές για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ανακοίνωσαν ότι θα προβάλουν το απόγευμα της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από την Ουάσινγκτον και αναλύσεις σχετικά με το «τι επιδιώκει η ελληνική πλευρά», «τι θα συζητήσουν Σαμαράς - Ομπάμα για το ελληνικό χρέος, την οικονομία, την ενέργεια» και «ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στο χάρτη που διαμορφώνεται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή