Υπό ανέγερση νέο κτήριο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην Πεντέλη

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 15:16
UPD:15:31
Eurokinissi/EUROKINISSI

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, το έργο κατασκευής του νέου κτηρίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής, με προϋπολογισμό 5,7 εκατ. ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

A- A A+

Μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτηρίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το έργο, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής με απόφαση στου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, είναι προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ και θα γίνει στην Πεντέλη. Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανεγερθεί στην κορυφή του λόφου Κουφού.

Το κτήριο θα έχει πολυγωνική κάτοψη και πρισματικό όγκο και τα μέρη της πρόσοψής του θα συγκλίνουν προς την κατακόρυφο. Το συνολικό του εμβαδόν είναι 2.510,97 τ.μ. και θα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα.

Σε αυτό θα στεγαστούν γραφεία ερευνητών και διοικητικού προσωπικού. Θα υπάρχουν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για διακομιστές και σεισμογράφους, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο και μία νέα αίθουσα ανάλυσης σεισμολογικών δεδομένων, που θα αποτελεί τον πυρήνα του κτηρίου.

Η ενεργειακή απόδοσή του ευνοείται από τη μορφή του και την εξωτερική θερμομόνωση.

«Η ανέγερση αυτού του νέου σύγχρονου κτηρίου θα αναβαθμίσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των Εθνικών Δικτύων (του Εθνικού Δικτύου Σεισμογράφων κλπ.), ώστε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα στην υψηλή σεισμική δραστηριότητα της χώρας μας, την υψηλότερη της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Σγουρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή