Τυνησία: Αναστέλλεται η λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 23:27
UPD:23:38
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI

Ο κ. Τζααφάρ, πρόεδρος της συντακτικής συνέλευσης της Τυνησίας, δήλωσε πως αναστέλλει τις εργασίες έως την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Μουστάφα Μπεν Τζααφάρ, πρόεδρος της συντακτικής συνέλευσης της Τυνησίας, ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της επ' αόριστον, τουλάχιστον έως ότου αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στη χώρα.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη μου ως πρόεδρος της συντακτικής συνέλευσης και αναστέλλω τις εργασίες της έως την έναρξη ενός διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση προς όφελος της Τυνησίας», δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος στην κρατική τηλεόραση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Νωρίτερα χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώνονταν για να λάβουν μέρος απόψε σε μια πορεία στην μνήμη του Σόκρι Μπελαΐντ, του πολιτικού η δολοφονία του οποίου, πριν από έξι μήνες, προκάλεσε σοβαρή πολιτική κρίση η οποία αναζωπυρώθηκε με τη νέα πολιτική δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι τον περασμένο μήνα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή στην συνοικία Ραουάντ, έξω από την Τύνιδα, όπως δήλωσε ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή