Θα προβούν σε μηνύσεις οι βασικοί μέτοχοι της Altec

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 18:26
A- A A+

Μετά την επιστολή του εκδότη της «Αυριανής» Γ. Κουρή προς το Χρηματιστήριο Αθηνών http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/02/20/283635.htm , η εταιρεία Altec A.B.E.E. και οι βασικοί της μέτοχοι Α. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης ανακοίνωσαν ότι θα προβούν άμεσα σε υποβολή μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγής αποζημιώσεως, «ενόψει της τεράστιας υλικής και ηθικής βλάβης που υφίστανται».

Στην ανακοίνωση της Altec επισημαίνεται ότι «οι δήθεν «συνταρακτικές αποκαλύψεις» αφορούν σε νομιμότατες συναλλαγές των εταιρειών του Ομίλου μας. Στηρίζονται σε ανυπόστατες καταγγελίες της τέως οικονομικής διευθύντριάς μας κυρίας Γεωργίας Λαϊου, η οποία απελύθη στις 6-9-2001, λόγω μακρόχρονης αδικαιολόγητης αποχής από την εργασία της.

Οι καταγγελίες της συγκεκριμένης υπαλλήλου, όπως απροσχημάτιστα ομολογείται και στην ίδια την επιστολή, έχουν ήδη ξαναδιατυπωθεί και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδίκασε τη σχετική αγωγή της, περί δήθεν παράνομης απόλυσης της, προκειμένου να αντικρούσει την από εμάς καταγγελία της συμβάσεως εργασίας της.

Το Δικαστήριο απέρριψε στο σύνολό της τη συγκεκριμένη αγωγή. Κατά την επιστολή, η δήθεν «κομπίνα - απάτη» ξεκίνησε το 1997 και η τότε οικονομική διευθύντρια αρνήθηκε να υπογράψει τους σχετικούς ισολογισμούς. Επιμελώς αποκρύπτεται όμως ότι όλοι οι σχετικοί ισολογισμοί και οι λογιστικές καταστάσεις φέρουν την υπογραφή της μέχρι 31-12-2000. Πρόδηλο είναι πλέον ότι η εν λόγω κυρία για ευνόητους λόγους στελεχώνει πλέον επίσημα το εκβιαστικό επιτελείο του κ. Κουρή και θα κληθεί σύντομα να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης».

Προτεινόμενα για εσάς