Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 8 έως 2 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 4 έως 5 βαθμούς και στα νησιά από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στη Δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στα νοτιοδυτικά και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή