Ηράκλειο: Ποινικές διώξεις στους 13 συλληφθέντες

Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013 22:51
UPD:22:59
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, περίπου ενός κιλού, δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης, ναρκωτικά δισκία, τέσσερα όπλα, 35 κινητά τηλέφωνα, πλήθος καρτών SIM καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων.

A- A A+

Ποινικές διώξεις, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων, άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε πέντε από τους 13 συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που αφορούσε κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Στους υπόλοιπους, ο Εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, μέσω εγκληματικής οργάνωσης.

Και οι 13 προσήχθησαν το πρωί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, αφού συνοδευόταν από ογκώδη δικογραφία περίπου 5.500 σελίδων. Οι 13 πήραν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, από την Αλβανία και στη συνέχεια τις διακινούσε σε περιοχές της Κρήτης, εξαρθρώθηκε χθες, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα - 12 Έλληνες και ένας Αλβανός - ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 42 άτομα, από τα οποία 3 βρίσκονται προφυλακισμένα για υπόθεση κατοχής 16 κιλών χασίς 16 τον Ιούνιο 2013.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, περίπου ενός κιλού, δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης, ναρκωτικά δισκία, τέσσερα όπλα, 35 κινητά τηλέφωνα, πλήθος καρτών SIM καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων. Ακόμη κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.685,00 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών καθώς επίσης και πέντε πέντε αυτοκίνητα - τρία Ι.Χ.Φ. και δύο Ι.Χ.Ε.- ως μέσα διευκόλυνσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Τα κατασχεθέντα όπλα και πειστήρια παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή