Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Αττικής
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 14:58
UPD:20:59
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Χεροβούνι, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά επεκτάθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα οι φλόγες να περάσουν μέσα από αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η πυρκαγιά μαίνεται ακόμα ανάμεσα σε οικισμούς, απειλώντας κατοικίες.

Λόγω της έκτασης που έχουν λάβει φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, ενώ τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

NAFTEMPORIKI.GR

Συγκεκριμένα στο σημείο έχουν σπεύσει 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 οχήματα ΟΤΑ και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε δέκα υδροφόρα οχήματα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στην περιοχή βρίσκονται η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Πράσινος.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν πάντως να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το δάσος του Κουβαρά.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για αύριο Σάββατο 3 Αυγούστου σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αφορά συγκεκριμένα τις εξής περιοχές: Αττική, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή