Προθεσμία ζήτησε ο Β. Ρέστης για να απολογηθεί συμπληρωματικά

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 14:40
UPD:16:46
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο εφοπλιστής, Βίκτωρ Ρέστης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του την περασμένη Παρασκευή για δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ από την FBB.

A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο κατηγορούμενος  Βίκτωρ  Ρέστης από την ανακρίτρια που τον είχε καλέσει να απολογηθεί συμπληρωματικά, αυτή τη φορά για ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ που πήρε από την τράπεζα συμφερόντων του FBB, για να καταλήξει, σύμφωνα με την κατηγορία, σε εταιρεία συμφερόντων του.

Από την πλευρά του ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά (είναι ενυπόθηκο και κολλημένο κατά 150% με την αξία του ακινήτου) ενώ είναι μεταξύ των «καλών» δανείων που πήρε η Εθνική μετά το «σπάσιμο»  της FBB σε καλή και κακή όταν δεν προχώρησε η ανακεφαλαιοποίησή της.  

Ο Βίκτωρας Ρέστης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του την περασμένη Παρασκευή για δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ από την FBB που σύμφωνα με τo κατηγορητήριο κατέληξε σε off shore πρώην συνεργάτη του και από εκεί σε εταιρείες συμφερόντων του.

Παρόλο που ο κ. Ρέστης επέστρεψε τα χρήματα του δανείου και μάλιστα εντόκως στον εκκαθαριστή της τράπεζας, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή