ΗΠΑ: Τον ξέχασαν σε κελί για 5 ημέρες και τον αποζημιώνουν με 4 εκατ. δολάρια

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 18:55
UPD:19:07
Youtube/euronewsGreek
A- A A+

Κρατούμενος ο οποίος εγκαταλείφθηκε κυριολεκτικά «στο έλεος του Θεού», χωρίς φαγητό και νερό στο κελί του σε μια αμερικανική φυλακή για πέντε διαδοχικά εικοσιτετράωρα, θα λάβει αποζημίωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αποζημίωση ύψους 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνουν οι εφημερίδες της Καλιφόρνια.

Την αποζημίωση δικαιούται ο 25χρονος Ντάνιελ Τσονγκ, ο οποίος κατέθεσε ότι για να επιζήσει αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του, αφού οι δεσμοφύλακες τον... ξέχασαν σε ένα στενό κελί, εμβαδού ενάμιση επί τρία μέτρα, χωρίς παράθυρο και καλό εξαερισμό.

Ο φοιτητής από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας είχε συλληφθεί από ομάδα της Δίωξης Ναρκωτκών (DEA), μαζί με πολλούς συνομήλικούς τους, επειδή κάπνιζαν χασίς σε φιλικό σπίτι τον Απρίλιο του 2012.

Μετά τη σύλληψη και τον εγκλεισμό του κ. Τσονγκ στο στενό κελί, επακολούθησε μια σύντομη ανάκρισή του από την DEA, η γενικόλογη ενημέρωση ότι «θα αφεθεί ελεύθερος», αλλά και η εγκατάλειψη του χωρίς ούτε φαγητό ούτε νερό για 120 ώρες, ενώ αναπάντητες παρέμεναν οι εκκλήσεις του νεαρού φοιτητή: «βοήθεια!», γράφουν οι Τάιμς του Λος Άντζελες.

Κάποια στιγμή μέσα στις 120 ώρες ο κ. Τσονγκ κατάφερε να απαλλαγεί από τις χειροπέδες τις οποίες τού είχαν περάσει οι δεσμοφύλακές του.

Ο 25χρονος αφηγήθηκε στον συντάκτη της εφημερίδας ότι παντελώς στερημένος από συσσίτιο, μέσα στην «θανατερή απελπισία» που τον κατέλαβε, έγραψε με κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά όρασής του, πάνω στον βραχίονά του: «Μαμά, λυπάμαι»...

«Πρόκειται για ένα σπάνιο, πολύ σπάνιο θα το χαρακτήριζα, τρομερό ατύχημα», πρόσθεσε σε ό,τι αφορά την μεταχείρισή που έτυχε ο νεαρός, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε ότι για να απαλλαγεί από το ψυχολογικό τραύμα που του προξενήθηκε, συμβουλεύεται, πλέον, ψυχοθεραπευτή.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του μετά από διαβούλευση με το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δικαιοσύνης τού εξασφάλισε, εξωδίκως, την ανωτέρω αποζημίωση για το «ατυχές συμβάν».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή