Βουλγαρία: Σε δίκη για υποκλοπές ο πρώην υπουργός Εσωτερικών

Με βάση καταγγελίες του αρχηγού των Σοσιαλιστών
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 18:37
UPD:18:45
EPA/VASSIL DONEV

O πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ.

A- A A+

Την παραπομπή σε δίκη του κεντροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, ο οποίος κατηγορείται για τηλεφωνικές υποκλοπές, ανακοίνωσε την Τετάρτη η γενική εισαγγελία της Βουλγαρίας.

Τις σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σερκέϊ Στανίσεφ, τον περασμένο Μάρτιο, καταθέτοντας στην εισαγγελία έγγραφη αναφορά, την οποία έστειλε στον αρχηγό των Σοσιαλιστών ανώνυμος υπηρεσιακός παράγοντας, εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Η δικαστική αρχή ανήγγειλε ότι κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστήριο το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του μέχρι πρόσφατα κυβερνώντος κόμματος GERB.

Ο ίδιος πάντως, εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο και υποστήριξε ότι είναι «απόλυτα αθώος», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι αρχίζει η δικαστική διαδικασία επειδή, όπως είπε, είναι σημαντικό η δίκη να μην χρονοτριβεί.

«Όλα όσα γίνονται εναντίον μου δείχνουν, ότι έχω πέσει θύμα του οργανωμένου εγκλήματος, των συγκυριακών συμφερόντων ορισμένων προσώπων», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός στις δηλώσεις του στο βουλγαρικό Τύπο.

Η δίκη του κ. Τσβετάνοφ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή ο ίδιος είναι ευρύτατα γνωστός ως δεύτερος «ισχυρός άνδρας» του κεντροδεξιού GERB και προσκείμενος στον αρχηγό του κόμματος, Μπόικο Μπορίσοφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή