Φουλ της κωμωδίας, με ενδιαφέρουσες επανεκδόσεις

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 10:01
A- A A+

Θρίλερ, ερωτικό δράμα, τέσσερις κωμωδίες, πρωτοκλασάτα ονόματα ηθοποιών και  δυο επανεκδόσεις ιδιαίτερων δημιουργιών, συνθέτουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ταινιών που θα αποπειραθούν να δροσίσουν τα βράδια μας.

«Ο μαχητής»

YOUTUBE/MOVIECLIPSTRAILERS
Στο θρίλερ του Μουκούντα Μάικλ Ντίγουιλ - με τους Πολ Γουόκερ, Ναΐμα Μακλίν, Γκι Ντεβιλιέρ και Λέιλα Χαϊνταριάν - ένας πρώην κατάδικος παραβιάζει τους όρους της αναστολής του, για να συναντήσει την πρώην σύζυγό του. Και τότε, αρχίζουν τα μοιραία λάθη: λάθος αυτοκίνητο, λάθος μέρος, λάθος στιγμή. Και, χωρίς να το καταλάβει, γίνεται ο στόχος μιας άγριας καταδίωξης.

«Ανοιχτή καρδιά»

YOUTUBE/VIDEORAMAFILMSGR
Η ανερχόμενη γαλλίδα δημιουργός Μάριον Λέιν γράφει και σκηνοθετεί ένα ερωτικό δράμα, αναθέτοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη -βραβευμένη με Όσκαρ - Ζιλιέτ Μπινός και στον λατίνο σταρ Έντγκαρ Ραμίρεζ, οι οποίοι υποδύονται δύο επιτυχημένους χειρουργούς με ειδικότητα στη μεταμόσχευση καρδιάς, που μοιράζονται τον έρωτά τους και το πάθος για τη δουλειά τους. Όμως, υπάρχει και μία άλλη αγάπη, που μπαίνει ανάμεσά τους. Το αλκοόλ.

«Όλα για την αγάπη»

YOUTUBE/VILLAGEGR
Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο με αυτή την αισθηματική κομεντί, ο Τζος Μπουν υπογράφει και το - σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό - σενάριο, επιλέγοντας για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τη - βραβευμένη με Όσκαρ - Τζένιφερ Κόνελι, τον - υποψήφιο για Όσκαρ - Γκρεγκ Κίνεαρ και τους Λίλι Κόλινς, Λόγκαν Λέρμαν, Νατ Γουλφ και Κρίστεν Μπελ. Έχοντας εμμονή με την πρώην γυναίκα του και δύο παιδιά που αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα, ένας παλαίμαχος συγγραφέας ανακαλύπτει πως ένα τέλος μπορεί να γίνει, τελικά, μία καινούρια αρχή.

«Έρωτας είναι...»

YOUTUBE/MOVIETRAILERSGR
Η - βραβευμένη με Όσκαρ -  δανή σκηνοθέτις Σουζάνε Μπίερ («Ίσως, αύριο!») επιστρέφει με την αισθηματική αυτή κωμωδία, που συμμετείχε επίσημα στα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην αξία της ανθρώπινης αγάπης.
Με πρωταγωνιστές τους Πιρς Μπρόσναν, Τρίνε Ντίρχολμ, Μόλι Μπλίξτ Έγκελιντ, Σεμπάστιαν Γιένσεν, Πάπρικα Στιν και Κιμ Μπόντνια, ένας μοναχικός γοητευτικός μεσήλικας γνωρίζει μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Η έκπληξη είναι μεγάλη, όταν ανακαλύπτουν ότι τους ενώνει ο γάμος των παιδιών τους και, ίσως, κάτι περισσότερο…

«Σκοπός μου ήταν να κάνω μια ταινία, που θα περιστρέφεται γύρω από ανθρώπους “ανθρώπινους”! Τρωτούς, καθημερινούς θνητούς, δηλαδή, ευάλωτους από τους απρόβλεπτους ρύπους της γήινης μιζέριας» εξηγεί η Σουζάνε Μπίερ. «Ήθελα το φιλμ μου να μιλάει γι’ αυτούς, αλλά και για τα πράγματα εκείνα που μας καταβάλλουν καθημερινά, τα οποία, όμως, αν τα αντιμετωπίσει κανείς με χιούμορ, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει πάντοτε προς όφελός του».

«Κάτσε φρόνιμα»

YOUTUBE/SEVENFILMSGREECE
Μετά τη μακρόχρονη τηλεοπτική του σκηνοθετική πορεία, ο Κρεγκ Ζισκ κάνει την πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα με αυτή την αισθηματική κωμωδία, που συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ Τριμπέκα, επιλέγοντας τους  - υποψήφιους για Όσκαρ - Τζούλιαν Μουρ και Κρεγκ Κίνεαρ και τους Νάθαν Λέιν, Μάικλ Ανγκαράνο, Λίλι Κόλινς και Νίκι Μπλόνσκι, για να ξεδιπλώσουν την ερωτική ιστορία μίας δημοφιλούς, αλλά μοναχικής καθηγήτριας με έναν πρώην μαθητή της, που υφίσταται την καταπίεση του πατέρα του.

«This is the end»

YOUTUBE/FEELGOODENTMENT
Οι Σεθ Ρόγκεν, Τζέι Μπαρουσέλ, Πολ Ρουντ, Έμα Γουότσον, Τζέιμς Φράνκο, Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μάρτιν Σταρ, Ριάνα και Ντάνι Μακμπράιντ υποδύονται τους ίδιους τους εαυτούς τους, προσπαθώντας να σωθούν από τη βιβλική καταστροφή που ισοπεδώνει τα πάντα γύρω τους, στην «έντρομη» κωμωδία του συγγραφικού διδύμου: Σεθ Ρόγκεν και Έβαν Γκόλντμπεργκ, οι οποίοι κάθονται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

«Η διπλή ζωή της Βερόνικα»

Η αισθηματική ταινία φαντασίας του 1991, με την υπογραφή του πολωνού σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι, τη μουσική του Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ και την ερμηνεία των Ιρέν Ζακόμπ, Φιλίπ Βολτέρ και Σαντρίν Ντιμάς, διερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, την ταυτότητα, το προαίσθημα και, πάνω από όλα, την ψυχή, μέσα από την ιστορία δύο γυναικών, που, ενώ δεν γνωρίζονται και δε συναντιούνται ποτέ,  νιώθουν και δρουν ως προέκταση η μία της άλλης.

«Ασανσέρ για δολοφόνους»

YOUTUBE/VELISSARIOS KOSSIVAKIS
Γνωστό για τον συνδυασμό φωτογραφίας, δράματος, αστυνομικού μυστηρίου και μουσικής, το φιλμ νουάρ του 1958, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νοέλ Καλέφ, θεωρείται προάγγελος της νουβέλ βαγκ και των γαλλικών αστυνομικών θρίλερ, που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’60 και καθιέρωσε τον Λουί Μαλ στον κινηματογράφο.

Με τη μουσική επένδυση του Μάιλς Ντέιβις, η ταινία αποτελεί την πρώτη εκρηκτική κινηματογραφική εμφάνιση της Ζαν Μορό, η οποία, το 1998, βραβεύτηκε με τιμητικό Όσκαρ για το σύνολο της καριέρας της. Πλαισιωμένη από τους Μορίς Ρονέ, Ζορζ Ποζουλί, Φελίξ Μαρτέν, Λίνο Βεντούρα και Ζαν - Κλοντ Μπριαλί, ξετυλίγει το χρονικό μιας δολοφονίας με πολλές «ατυχίες», διερευνώντας πώς μπορεί, μέσα από ένα εξωφρενικό άθροισμα συμπτώσεων, να αποδοθεί, τελικά, δικαιοσύνη στους παραβάτες του ανθρώπινου και θείου νόμου.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς