Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ρόδο

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 07:24
UPD:10:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
A- A A+

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα βασικά μέτωπα της πυρκαγιάς στη νότια Ρόδο, η οποία έχει μέχρι τώρα αποτεφρώσει περί τα 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Από νωρίς το πρωί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ ρίψεις νερού γίνονται συνεχώς από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Από τους αρμόδιους εκτιμάται ότι πιθανόν μέχρι το βράδυ η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξή της αποτελεί ο καιρός και το ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πυροσβεστική, η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια και ήδη της υπόθεσης έχει επιληφθεί το ανακριτικό τμήμα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά

Στην Κρήτη σε ύφεση βρίσκονται από τα ξημερώματα όλες οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης 18 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, έξι οχήματα ΟΤΑ και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από 14 άτομα.

Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί είναι πολύ μεγάλες με τη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη να εκτιμά ότι «η περιοχή θα πρέπει να κηρυχθεί πυρόπληκτη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή