ΗΠΑ: «Τη Δευτέρα» η έναρξη των συνομιλιών Ισραηλινών - Παλαιστινίων

Ανακοινώσεις από πλευράς Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 23:04
UPD:23:13
REUTERS/MUHAMMAD HAMED

Χειραψία των προέδρων Ισραήλ και Παλαιστίνης, κ.κ. Πέρες και Αμπάς αντίστοιχα, τον Μάιο στην Ιορδανία. Τη Δευτέρα, εκπρόσωποι των δύο πλευρών θα επανέλθουν στο τραπέζι των απευθείας συνομιλιών για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

A- A A+

Τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των ισραηλινών και παλαιστινίων διαπραγματευτών, μετά από περίπου τρία χρόνια αδιεξόδου, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών έχουν ήδη λάβει πρόσκληση από τον αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι , ώστε να αρχίσουν και επισήμως οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Μεσανατολικού.

Η έναρξη των επαφών είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το βράδυ.

REUTERS

Ο κ. Κέρι είχε τηλεφωνικές επαφές τόσο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσο και με τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, μετά τις οποίες σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι οι δύο πλευρές ομονόησαν οι πρώτες διαπραγματεύσεις να χρησιμεύσουν ως «μια ευκαιρία να αναπτυχθεί ένα πλάνο για την εξέλιξη των συνομιλιών και για το πώς αυτές θα προχωρήσουν εντός των επόμενων μηνών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή