Τυνησία: Σε διαπραγματεύσεις τα συγκυβερνώντα κόμματα

Προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για καταμερισμό της εξουσίας
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 08:04
UPD:15:57
Reuters/ZOUBEIR SOUISSI

Οι διαμαρτυρίες στην Τυνησία πυροδοτήθηκαν από τις πρόσφατες ταραχές στην Αίγυπτο, όπου εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων ανατράπηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

A- A A+

Σε συνομιλίες με σκοπό την επίτευξη νέας συμφωνίας καταμερισμού της εξουσίας βρίσκονται τα συγκυβερνώντα κόμματα της Τυνησίας, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αναταραχές.

Εκπρόσωπος της Συντακτικής Συνέλευσης δήλωσε ότι αναμένεται να ληφθεί μια απόφαση μέσα στις επόμενες ώρες. «Η τάση είναι τώρα να προχωρήσουμε προς τη διεύρυνση της βάσης των εξουσιών», δήλωσε ο Μουφντί αλ-Μασάντι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως σημειώνει το Reuters, μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εκτόνωση των εντάσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πάρει βίαιη τροπή.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Καζάνι που βράζει και πάλι η Τυνησία

Χρήση δακρυγόνων για την καταστολή των βίαιων συγκρούσεων έκανε η αστυνομία στην πόλη Σίντι Μπουζίντ της Τυνησίας, τη γενέτειρα του δολοφονηθέντος στελέχους της αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ Μπραχμί. Στην Τύνιδα βγήκαν στους δρόμους υποστηρικτές και αντίπαλοι της κυβέρνησης σε δύο ξεχωριστές διαδηλώσεις, χωρίς να σημειωθούν συγκρούσεις μεταξύ τους. Η αστυνομία φρόντισε να κρατήσει μακριά τις δύο διαδηλώσεις καθώς η ένταση στη χώρα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν την Πέμπτη, όταν ο Μοχάμεντ Μπραχμί, μέλος της αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. Οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν ζητώντας τη διάλυση της κυβέρνησης.

REUTERS

Οι διαμαρτυρίες στην Τυνησία πυροδοτήθηκαν από τις πρόσφατες ταραχές στην Αίγυπτο, όπου εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων ανατράπηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή