Κίνα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατολισθήσεις και πλημμύρες

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 11:00
UPD:11:04
REUTERS/CHINA DAILY

Oι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις, κατέστησαν επιβεβλημένο τον εκτοπισμό 30.000 ανθρώπων από τις κοινότητες γύρω από την πόλη Τιανσούι, στα ανατολικά της επαρχίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώνονται από την Πέμπτη στην βορειοδυτική κινεζική επαρχία Γκανσού, η οποία είχε συγκλονισθεί και τη Δευτέρα από ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις, κατέστησαν επιβεβλημένο τον εκτοπισμό 30.000 ανθρώπων από τις κοινότητες γύρω από την πόλη Τιανσούι, στα ανατολικά της επαρχίας.

Στη γειτονική επαρχία Σαανζί, οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων από τις 18 Ιουλίου, ενώ 189.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Οι νότιες περιοχές της Γκανσού, μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, επλήγησαν τη Δευτέρα από σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,9 και 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προκάλεσαν 95 νεκρούς και 1.461 σοβαρά τραυματίες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή