Τυνησία: Με το ίδιο όπλο δολοφονήθηκαν Μπράχμι και Μπελάιντ

Κύριος ύποπτος ένας σαλαφιστής ισλαμιστής με δεσμούς με την Αλ Κάιντα
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 15:43
UPD:17:30
Reuters/ZOUBEIR SOUISSI

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Λότφι Μπεν Τζέντου μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τύνιδα. Ο Τζέντου ανέφερε ότι το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Μοχάμεντ Μπράχμι, ηγετικό στέλεχος της κοσμικής αντιπολίτευσης της Τυνησίας, είναι το ίδιο με το οποίο είχε χτυπηθεί θανάσιμα και ο Σόκρι Μπελάιντ τον περασμένο Φεβρουάριο.

A- A A+

Το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Μοχάμεντ Μπράχμι, ηγετικό στέλεχος της κοσμικής αντιπολίτευσης της Τυνησίας, είναι το ίδιο με το οποίο είχε χτυπηθεί θανάσιμα και ο Σόκρι Μπελάιντ τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το τυνησιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας σαλαφιστής ισλαμιστής θεωρείται ο βασικός ύποπτος των δύο δολοφονιών, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Λότφι Μπεν Τζέντου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο συγκεκριμένος φονταμενταλιστής διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Τον Μπράχμι, ηγέτη του «Κινήματος του Λαού», κόμματος το οποίο συμμετέχει στο αριστερό κοσμικό «Λαϊκό Μέτωπο», δολοφόνησαν ένοπλοι οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα την Πέμπτη το πρωί, έξω από την οικία του και μπροστά στα μάτια της γυναίκας και της κόρης του.

Το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία για συνέργειά του στη δολοφονία, παρά τις σχετικές καταγγελίες συγγενών του Μπράχμι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή