Αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της μαφίας σε Ρώμη και Καλαβρία

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 08:44
UPD:13:56
Youtube/euronewsGreek

Επιχειρήσεις της ιταλικής αστυνομίας κατά της μαφίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε Ρώμη και Καλαβρία. Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών βρίσκονται περίπου 100 άτομα. Ανάμεσα τους επιχειρηματίες πολιτικοί και δικηγόροι. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που έχουν τεθεί υπο κράτηση. Δύναμη 500 αστυνομικών πήρε μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των αρχών στην ιταλική πρωτεύουσα.

A- A A+

Σε δύο ευρείες επιχειρήσεις κατά της μαφίας προχώρησε η ιταλική αστυνομία στη Ρώμη και την Καλαβρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Μάριο Βιόλα, η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα αφορούσε ανθρώπους που έχουν επιδοθεί σε «παράνομες δραστηριότητες» και στη δεύτερη περίπτωση στόχος ήταν μέλη της Ντραγκέτα στην περιοχή του Καταντζάρο (Καλαβρία).

Όπως ανέφερε ο ίδιος, για κάθε μια από τις επιχειρήσεις αυτές είχαν εκδοθεί 50 εντάλματα σύλληψης. Στην Καλαβρία τα εντάλματα σύλληψης αφορούν επιχειρηματίες, πολιτικούς και δικηγόρους.

Στην Ιταλία τα εντάλματα σύλληψης μπορούν να εκδοθούν εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση για άλλα αδικήματα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, περίπου 500 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Ρώμη, «τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αστυνομική επιχείρηση στην πρωτεύουσα».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή