ΗΠΑ-Σαουδική Αραβία : Συμφωνίες για στρατιωτικές διευκολύνσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Washington Pos
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003 09:18
A- A A+

Σε νέες συμφωνίες, για την παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων στις αμερικανικές δυνάμεις, εν όψει του ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ, κατέληξαν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Washington Post», επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Οι συμφωνίες προβλέπουν την πλήρη χρήση του κέντρου ελέγχου και αεροπορικών επιχειρήσεων στην αεροπορική βάση Prince Sultan, γράφει η αμερικανική εφημερίδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ακόμη το δικαίωμα του ανεφοδιασμού με καύσιμα των αεροσκαφών τους από σαουδαραβικές αεροπορικές βάσεις, αλλά και να σταθμεύουν στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας τα μαχητικά τους αεροπλάνα, γράφει η εφημερίδα.

«Είχαμε συνομιλίες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες που ήταν πολύ εποικοδομητικές και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στην Washington Post.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συζητήσουν τις λεπτομέρειες των συμφωνιών και τόνισαν με έμφαση ότι διαφωνούν με κάθε αμερικανική απόφαση για την εξαπόλυση επίθεσης κατά του Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή