Καρνέζης: «Κερδισμένη η ομάδα από τη μεταγραφή μου»

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 21:17
UPD:21:21
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ορέστης Καρνέζης: «Στον Παναθηναϊκό βελτιώθηκα ποδοσφαιρικά, έγινα καλύτερος άνθρωπος, με τις καλές και τις κακές στιγμές, και θα έχω τον Παναθηναϊκό μέσα στην καρδιά μου» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Ορέστης Καρνέζης, μιλώντας για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτήρισε όνειρο ζωής και ευκαιρία καριέρας.

Ο Καρνέζης ξεκίνησε μιλώντας για τη μεταγραφή του στην Ουντινέζε: «Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθάει να πετύχω τις φιλοδοξίες μου. Είμαι σε καλή ηλικία, η πρόταση που ήρθε είναι ένα δέλεαρ και ο καθένας στη θέση μου θα έκανε το ίδιο. Μικρός σκεφτόμουν ότι ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό, το είχα όνειρο. Το ίδιο συνέβη με το εξωτερικό, βλέποντας και παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήξερα ότι η ομάδα δεν θα ήταν όπως πριν και θα έκανε κάποια χρόνια να ορθοποδήσει. Έγινε μία πρόταση από την Μπέτις, αλλά ήταν στενά τα χρονικά
περιθώρια και δεν μπορέσαμε να τη δούμε. Μετά εμφανίστηκε η Ουντινέζε και εμένα με κάλυψε σε όλα. Ήρθε η πρόταση, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Βγαίνει κερδισμένη η ομάδα γιατί αποκομίζει 900.000 ευρώ και κερδίζω και εγώ. Εάν ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούσε, η απόφαση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη».

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της Ουντινέζε να τον παραχωρήσει δανεικό στη Γρανάδα, ο Καρνέζης είπε: «Ο πρόεδρος της Ουντινέζε έχει άλλεςδύο ομάδες, τη Γρανάδα και τη Γουότφορντ. Υπάρχει ένα πλάνο στο εξωτερικό με τις ομάδες. Χτύπησε ο πρώτος γκολκίπερ, αλλά δεν τον πετάνε έξω και δεν λένε ότι δεν τον υπολογίζουν. Γι' αυτό πάω στη Γρανάδα, για να παίξω. Για όλους μας, αυτή είναι καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Τα ματς που έχω παίξει με τον Παναθηναϊκό μου έχουν δώσει αυτοπεποίθηση. Είναι πρόκληση το εξωτερικό. Δεν θα έχω τη φανέλα στο σπίτι μου και η συμμετοχή μου στο ισπανικό πρωτάθλημα θα με βοηθήσει πολύ».

Για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό είπε ότι «... ήταν ένα όνειρο ζωής, μια ευκαιρία καριέρας. Στον Παναθηναϊκό βελτιώθηκα ποδοσφαιρικά, έγινα καλύτερος άνθρωπος, με τις καλές και τις κακές στιγμές, και θα έχω τον Παναθηναϊκό μέσα στην καρδιά μου. Ήμουν από τους πιο χαμηλόμισθους και ουσιαστικά, με την κίνησή μου αυτή (χάρισε 150.000 ευρώ), έπαιξα δύο χρόνια αμισθί στον Παναθηναϊκό. Μπορούσα να κάνω προσφυγή και να φύγω. Αλλά δεν είναι τα λεφτά στη μέση. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα σε μία τόσο δύσκολη καμπή. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα, καλύτερο από 150.000 ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις