Ο Χρήστος Στέργιογλου στο 70ο Φεστιβάλ Βενετίας

Ο έλληνας ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην βουλγαρική παραγωγή «Alienation»
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 18:04
UPD:18:10
A- A A+

Η ταινία «Alienation» του Βούλγαρου Μίλκο Λαζάροφ, στην  οποία πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Στέργιογλου, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο παράλληλο τμήμα Venice Days του Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο κατάλογος του Φεστιβάλ περιγράφει την ταινία ως ένα «σαρδόνιο παραμύθι, αρχέγονο και σύγχρονο ταυτόχρονα», στο οποίο ο έλληνας ηθοποιός υποδύεται έναν μεσήλικο άνδρα που περνά τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας για να παραλάβει ένα παιδί για παράνομη υιοθεσία στην τιμή των 10.000 ευρώ, αφού ο ίδιος και η γυναίκα του αδυνατούν να τεκνοποιήσουν. Μόνο που το παιδί είναι ακόμα στη κοιλιά της μητέρας του, και γεννιέται λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής καταιγίδας στο ορεινό καταφύγιο στο οποίο έχουν καταλύσει.

Στην βουλγαρικής παραγωγής ταινία, που έκανε γυρίσματα πέντε εβδομάδων, συμπρωταγωνιστούν οι Μαριάνα Τζίκις, Όβανες Τορόσιαν, Ίβα Ογκνιανόβα.

Το τμήμα Venice Days περιλαμβάνει 12 συνολικά ταινίες, τρεις ειδικές εκδηλώσεις, δύο μικρού μήκους και δύο ειδικές προβολές. Όλα τα σκηνοθετικά ντεμπούτα - συμπεριλαμβανομένου και του «Alienation» - θα είναι υποψήφια για το βραβείο «Λέοντας του Μέλλοντος».
Το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Φεντερίκο Φελίνι αφιερώνοντάς τους την αφίσα του, θα διεξαχθεί φέτος από 28 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου, ενώ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς