Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσα σε φορτία με οπωροκηπευτικά

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 16:54
UPD:17:49
Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 480 κιλά κοκαΐνης σε δύο φορτία με μπανάνες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Υπηρεσίας Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για υπόθεση εισαγωγής και διακίνησης στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης μέσα σε φορτία οπωροκηπευτικών.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης σε δύο φορτία με μπανάνες που φαίνεται πως εισήχθησαν από την Κολομβία μέσω Ιταλίας και τα οποία κατέληξαν σε Αθήνα και Ρόδο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες, όταν έμπορος στη Ρόδο, βρήκε μέσα σε φορτίο με μπανάνες που είχε παραγγείλει από τη Λατινική Αμερική, περίπου 280 κιλά κοκαΐνης. Αναστατωμένος ο έμπορος ειδοποίησε την Αστυνομία, που αμέσως τέθηκε σε συναγερμό.

Σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής έκαναν έρευνα στην Αθήνα, στις αποθήκες της εταιρείας που εισήγαγε τις μπανάνες, και μέσα σε παλέτες βρέθηκαν άλλα περίπου 240 κιλά κοκαΐνης.

Παράλληλα, εξετάζεται σε ποια καταστήματα έχουν ήδη παραδοθεί ποσότητες από την παρτίδα με τις μπανάνες, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ναρκωτικά και σε άλλες παραγγελίες. Επίσης, εξετάζονται στελέχη και υπάλληλοι της εισαγωγικής εταιρείας, που όμως δηλώνουν άγνοια και δεν αποδεικνύεται έως τώρα αν έχουν σχέση με την κοκαΐνη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν και το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να προορίζονταν για την Ιταλία και από κάποια σύγχυση να κατέληξαν στην Ελλάδα.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή