Γ. Καμίνης: Η πόλη πρέπει να λειτουργεί με κανόνες

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 15:42
UPD:15:58
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

«Πολύ καλά έκανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μπράβο του, όταν είδε ότι υποκρύπτεται κάτω από μια δήθεν συνάθροιση, στην ουσία διανομή τροφίμων κλπ, εκεί όπου δεν υπήρχε άδεια του Δήμου, το απαγόρευσε», ανέφερε χαρακτηριστικά δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Καμίνης, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα fm..

A- A A+

Σύμφωνος με την απόφαση της απαγόρευσης των συναθροίσεων εν όψει της απογευματινής διανομής τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Καμίνης, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα fm.

«Πολύ καλά έκανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μπράβο του, όταν είδε ότι υποκρύπτεται κάτω από μια δήθεν συνάθροιση, στην ουσία διανομή τροφίμων κλπ, εκεί όπου δεν υπήρχε άδεια του Δήμου, το απαγόρευσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Καμίνης, «η ουσία είναι ότι η πόλη πρέπει να λειτουργεί με κανόνες. Και όταν οι δημόσιοι χώροι, των οποίων την ευθύνη έχει ο Δήμος, χρησιμοποιούνται για κάποιο σκοπό, είτε αυτός είναι συσσίτιο είτε είναι συναυλία είτε οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται άδεια από την Δήμο».

«Θα πρέπει να ζητάνε άδεια από τον Δήμο. Είτε είναι πολιτικό κόμμα είτε απλοί ιδιώτες είτε ο οποιοσδήποτε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών - Ιουλιανού - Φιλαδέλφειας - Δομοκού - Νέστορος - Κωνσταντινουπόλεως - Αγίου Μελετίου - Αχαρνών.

Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, η Χρυσή Αυγή παραμένει αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την προαναγγελθείσα εκδήλωση στις 18:00, μεταθέτοντας όμως τον χώρο διεξαγωγής της, από την πλατεία Αττικής -που είχε προγραμματιστεί αρχικά- έξω από τα γραφεία της στον σταθμό Λαρίσης. 

 «Η Χρυσή Αυγή δεν περιορίζεται, αλλά ενισχύεται με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν απειλείται από άνεργους και άπορους πολίτες που έρχονται στην Χρυσή Αυγή για να εξασφαλίσουν τρόφιμα για την οικογένειά τους. Γελάει ολόκληρος ο ελληνικός λαός με την κατάντια της κυβέρνησης Σαμαρά και τα φερέφωνά της», προσθέτει.

 Ν. Δένδιας: Eμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία

Το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

«Οι ''φιλεύσπλαχνοι'' νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον ''φιλανθρωπικό'' τους οίστρο», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη η Χρυσή Αυγή

Ενέργεια που τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απόφαση του δήμου Αθηναίων να μην επιτρέψει τη διενέργεια της εκδήλωσης.

«Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και για την ασφάλεια των πολιτών. Επιλέγει την ημέρα που θυμόμαστε την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να στείλει το δικό της φιλοχουντικό μήνυμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη».

ΔΗΜΑΡ: Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν κάθε όριο

«Τα συσσίτια μίσους δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά. «Ακόμα και την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα και παίζει με την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

«Οι προκλήσεις της ξεπερνούν κάθε όριο, καθώς σε καθημερινή βάση το ναζιστικό μόρφωμα με τις πράξεις του και τη ρητορική του καλλιεργεί το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», συνεχίζει η ΔΗΜΑΡ και εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει, «η σθεναρή στάση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να αποτραπεί η εκδήλωση μίσους είναι επαινετή».

«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση από το βήμα της Βουλής της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη», καταλήγει η Χρυσή Αυγή.


 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή