Συγκέντρωση στην πλ. Κοραή κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ του ΥΠΑΝ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 18:33
UPD:19:16
NAFTEMPORIKI.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή διοργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Εθνική Συνμοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου τίθεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς
υποστήριξε πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα προκαλέσει απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και ολιγοπώληση της αγοράς από μεγάλες επιχειρήσεις.

Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 16 του νομοσχεδίου διαφορετικά θα ακολουθήσουν, όπως προειδοποίησε, απεργιακές κινητοποιήσεις από την πρώτη κιόλας Κυριακή που θα εφαρμοστεί το μέτρο.

NAFTEMPORIKI.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 στην Ομόνοια και τα προσκείμενα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.

Στους δρόμους κατεβαίνουν έμποροι και εργαζόμενοι στα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20:30 στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι προγραμματίζουν συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους στις 20:00.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή