Νίκη της Εθνικής Γυναικών επί της Βρετανίας στη Βαρκελώνη

Οι «γαλανόλευκες» αθλήτριες σημείωσαν την πρώτη επιτυχία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 14:30
UPD:15:46
A- A A+

Ένα «ξέσπασμα» στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου ήταν αρκετό για να δώσει διαφορά ασφαλείας στην Εθνική ομάδα Γυναικών, που επικράτησε της Βρετανίας 13-7 και σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Παρά την επικράτησή του, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προβλημάτισε εκ νέου με την απόδοσή του, ειδικά στις πρώτες δύο περιόδους, αλλά στα δύσκολα η Αλεξάνδρα Ασημάκη (5 γκολ) πήρε την κατάσταση στα χέρια της και οδήγησε την Εθνική στην επιτυχία. Η «γαλανόλευκη» ομάδα θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του Γ΄ ομίλου το μεσημέρι της Πέμπτης (11:50), απέναντι στον Καναδά.

Δύο γκολ της Ασημάκη σε διάστημα 29 δευτερολέπτων κι άλλο ένα της Αβραμίδου έδωσαν προβάδισμα 6-3 στην Εθνική στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η Βρετανία βρήκε κάποιες λύσεις στην παίκτρια παραπάνω, αλλά πλέον η ελληνική ομάδα είχε αποκτήσει ρυθμό, άρχισε να σκοράρει και από την περιφέρεια και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας. Στα τελευταία λεπτά οι άμυνες χαλάρωσαν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει το δείκτη του σκορ, φτάνοντας στο τελικό 13-7.

«Ηταν ένα διαδικαστικό παιχνίδι, το οποίο έπρεπε να πάρουμε οπωσδήποτε. Ξέραμε ότι η Βρετανία είχε κάνει καλό παιχνίδι με τον Καναδά, αλλά υπολογίζαμε ότι θα καθαρίσουμε μετά το τρίτο οκτάλεπτο, όπως κι έγινε. Τώρα κοιτάμε τη μάχη με τον Καναδά για τη δεύτερη θέση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης.

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Ασημάκη σχολίασε πως «στην αρχή το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά γνωρίζαμε τις δυνατότητες των Βρετανίδων και γι΄αυτό κάναμε το καλύτερο δυνατό, ώστε μετά το τρίτο οκτάλεπτο να πάρουμε τη νίκη. Τώρα έχουμε το πιο κρίσιμο παιχνίδι του ομίλου με τον Καναδά που πρέπει να το πάρουμε, αλλά για μας πάνω απ΄ όλα μετράει ο αντίπαλος στο χιαστί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις