Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δίκη της «17Ν»

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2003 07:46
UPD:08:00
A- A A+

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις συνθήκες διεξαγωγής και κάλυψης της δίκης της «17 Νοέμβρη».

«Θα απαιτήσουμε την απομάκρυνση του γυάλινου κλωβού», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο δικηγόρος Γιώργος Αγιοστρατίτης, συνήγορος των αδελφών Ξηρού.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η γενική γραμματέας της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Νανά Νταουντάκη, το ενδεχόμενο αποχής των δημοσιογράφων.

Το πρωΐ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των συντακτών, οι οποίοι έχουν διαπιστευθεί για την κάλυψη της δίκης της «17 Νοέμβρη», προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης, να εξεταστούν οι λεπτομέρειες για τη διασφάλιση της δημοσιογραφικής λειτουργίας, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, ότι, είναι απαραίτητη η παροχή όλων των τεχνικών διευκολύνσεων, ώστε η ελληνική κοινωνία να ενημερωθεί έγκυρα και ουσιαστικά από τους λειτουργούς του Τύπου.

«Είναι θέμα δικαστηρίου η απόφαση για την κάλυψη της δίκης», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, χαρακτηρίζοντας γραφικά και επικίνδυνα, τα περί παρεμπόδισης της ελευθεροτυπίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή