Σε «αρκετά καλό κλίμα» έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας με το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν», όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση για τα γεγονότα της Παρασκευής, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια, καθώς, όπως είπε, δεν θέλει να «ρίξει λάδι στη φωτιά». «Θεωρώ ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού να βρίσκεται σε πόλεμο με τους εργαζομένους. Θέλω τους εργαζομένους συμμάχους στην προσπάθειά μου. Το αφήνω λοιπόν πίσω μου», ανέφερε.
Επεσήμανε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμποδίσουν τον ίδιο να μπει στο νοσοκομείο.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι του παρουσίασαν όλα τα αιτήματά τους, ενώ όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου προκειμένου να επιλυθούν ορισμένα από αυτά.
Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος τους εξήγησε πώς μέσω της κινητικότητας θα ωφεληθούν νοσοκομεία όπως το Αττικόν, καθώς η διαδικασία αυτή θα προσφέρει το προσωπικό το οποίο χρειάζονται με γρήγορο ρυθμό. «Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου τα περισσότερα κενά του νοσοκομείου θα έχουν καλυφθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα παρέχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι γιατροί στην παρούσα φάση εξαιρούνται της κινητικότητας, προσθέτοντας πάντως ότι αν η διαδικασία της κινητικότητας είναι τόσο πολύ γρήγορη και υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μπορεί να εξεταστεί σε επόμενη φάση.
Επανέλαβε ακόμη ότι «δεν υπάρχει καμία απόλυση στον τομέα της υγείας», καθώς όπως είπε, ο χώρος έχει σοβαρές ελλείψεις, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων να μην κάνουν απεργία την Τετάρτη, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.
Από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης κατέθεσε γραπτό υπόμνημα ζητώντας «την καταδίκη της παρουσίας των ΜΑΤ στο νοσοκομείο μας και του προπηλακισμού εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κ.λπ.)», καθώς και «την επίσημη διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου των ανακοινώσεων για βιαιοπραγίες και χειροδικίες σε βάρος του υπουργού, καθώς και των εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων (Μελιγαλάς κ.λπ.), που δήθεν φωνάχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας».
Με το ίδιο υπόμνημα, οι εργαζόμενοι ζητούσαν μεταξύ άλλων την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βάση τις κενές οργανικές θέσεις και τις ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου, αλλά και να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.