ΟΛΜΕ: Μαύρη μέρα για την εκπαίδευση

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 12:32
UPD:23/07/2013 09:33

Εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή με ενδιάμεση στάση το υπουργείο Οικονομικών.

A- A A+

Μαύρη μέρα για την εκπαίδευση χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης τη σημερινή, καθώς σήμερα τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 καθηγητές των 53 ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια.

YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR

Εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Αντιπροσωπεία τους επεδίωξε να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο τελικά τους προτάθηκε να γίνει συνάντηση την Παρασκευή.

Οι περισσότερες οργανικές θέσεις (388) χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.

Στις προθέσεις των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ωστόσο, είναι το 60% των εκπαιδευτικών με ειδικότητες υγείας να απορροφηθεί στον κλάδο Υγείας. Εκτιμάται ότι από το μέτρο αυτό θα ευεργετηθούν περίπου 1.000 καθηγητές.

«Σήμερα 22 Ιουλίου 2013 - μαύρη μέρα για την εκπαίδευση. Σήμερα κυβέρνηση και τρόικα βγάζουν σε διαθεσιμότητα και απόλυση 2.500 εκπαιδευτικούς. Σήμερα 22 Ιουλίου 2013 η κυβέρνηση ξεκινάει τη διάλυση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης τη διάλυση του δημόσιου σχολείου», τόνισε ο κ. Κοτσιφάκης που είναι παρών στην κινητοποίηση.

YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR

Επανέλαβε ακόμη την πρόθεση της Ομοσπονδίας να προβεί σε κινητοποιήσεις και τον Σεπτέμβριο. Όπως είπε, εμείς θα αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβρη».

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ έχει καλέσει τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση την Τετάρτη 24/7 για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης  - τρόικας.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε με τον μαζικό, συντονισμένο, παρατεταμένο αγώνα να τους σταματήσουμε», διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί.

MAKHΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ - newsroom naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή