Ψηφίστηκε το ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 20:54
UPD:21:22
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Ψηφίστηκε, εν μέσω διαξιφισμών, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν 260 βουλευτές. Επί της αρχής ναι ψήφισαν 155, όχι 104 και 1 Βουλευτής δήλωσε παρών. Το ίδιο αποτέλεσμα υπήρξε και σε όλα τα άρθρα, εκτός από το άρθρο 12 για τον μεσολαβητή, το οποίο καταψήφισε η Φωτεινή Πιπιλή της ΝΔ. Στο άρθρο 12 τα ναι ήταν 154, τα όχι 105 και 1 παρών.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ κατά δήλωσαν οι βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, μεταξύ άλλων, απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να συμβάλλουν «στην προσπάθεια που ξεκινά», ακόμη κι αν καταψηφίσουν, το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Επανέλαβε ακόμη ότι η δέσμευση που έχει και προσωπικά αναλάβει για τους 2.000 εργαζόμενους, ισχύει.

Είπε επίσης ότι τη Δευτέρα βγαίνει και η σχετική προκήρυξη και σε πρώτη φάση θα προσληφθούν περίπου 580 άτομα, τα οποία θα δουλεύουν με δίμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται μέχρι να δουλέψει ο νέος φορέας.

«Αφήστε επιτέλους τους εργαζόμενους. Μην θεωρείτε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σημαία ευκαιρίας. Πείστε τους επιτέλους να γυρίσουν στη δουλειά τους», σημείωσε απευθυνόμενος στα κόμματα ο κ. Καψής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή