Συνεργασία μεταξύ ΚΘΒΕ και ΔΕΘ

Δύο νέες παραγωγές, τον Ιανουάριο του 2014
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 18:35
UPD:18:44
PHOTOREPORTAGE.GR

Στόχος και των δύο φορέων είναι μια ευρύτερη συνεργασία, η αρχή της οποίας θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή του ΚΘΒΕ στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

A- A A+

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Μένη Λυσαρίδου, και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Γιάννης Βούρος, συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ Helexpo, Αναστάσιο Τζήκα, στο πλαίσιο των επαφών τους με τους θεσμικούς φορείς της συμπρωτεύουσας.

Ευρύτερη συνεργασία

Στόχος και των δύο φορέων είναι μια ευρύτερη συνεργασία, η αρχή της οποίας θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή του ΚΘΒΕ στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς το καλλιτεχνικό του δυναμικό θα συμμετάσχει στην προώθηση και τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ. Η συνεργασία θα συνεχιστεί με την τεχνική υποστήριξη της ΔΕΘ στις εργασίες που θα χρειαστούν για να μετατραπεί η Αποθήκη 13 στο λιμάνι σε θεατρική σκηνή.

Δύο νέες παραγωγές, τον Ιανουάριο του 2014

Πρόκειται για το νέο θεατρικό χώρο, την ίδρυση του οποίου προανήγγειλε το ΚΘΒΕ, στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού 2013 -2014. Στην Αποθήκη 13 στο λιμάνι, συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν δύο νέες παραγωγές τον Ιανουάριο του 2014: «Η αρρώστια της νιότης» του Φερντινάν Μπρουκνέρ, και μια σύγχρονη εκδοχή του έργου «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Επίσκεψη στην Αποθήκη 13

PHOTOREPORTAGE.GR
Μετά την αρχική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Μένη Λυσαρίδου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, καθώς και τα τεχνικά επιτελεία του ΚΘΒΕ και της ΔΕΘ επισκέφθηκαν την Αποθήκη 13 στο λιμάνι, προκειμένου να διερευνηθούν οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να μετατραπεί σε βιώσιμο καλλιτεχνικό χώρο.

Προτεινόμενα για εσάς