Πρωτοφανή εισβολή ΜΑΤ και προπηλακισμούς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Αττικού

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 16:33
UPD:16:38
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το σωματείο και η γενική συνέλευση των εργαζομένων καταγγέλλουν «τη διοίκηση του νοσοκομείου που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

A- A A+

Για πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ στο Αττικό Νοσοκομείο κάνει λόγο η γενική συνέλευση των εργαζομένων με αφορμή το επεισόδιο με τον Άδωνι Γεωργιάδη, καταγγέλλοντας «προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του υπουργού Υγείας».

«Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της», τονίζεται σε σχετική ανακοόινωση.

«Ο υπουργός μιας κυβέρνησης, που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι ανεπιθύμητος στο Αττικό, της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού», συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και συνεχίζουν: «Γι' αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5 - 10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15 - 20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο νοσοκομείο».

YOUTUBE

Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλουν «τη διοίκηση του νοσοκομείου που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας» και χαιρετίζουν «τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή