Ιταλία: «Επιβίωσε» της ψήφου δυσπιστίας ο υπουργός Εσωτερικών Αλφάνο

«Ανάσα» για την κυβέρνηση Λέτα
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 14:51
UPD:15:26
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Ο κ. Αλφάνο κλήθηκε να παραιτηθεί από το αντιθεσμικό «Κίνημα Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, αλλά και από την ριζοσπαστική πτέρυγα της Κεντροαριστεράς λόγω της βεβιασμένης έκδοσης στο Καζακστάν της οικογένειας ενός αυτοεξόριστου καζάκου ολιγάρχη τον Μάιο.

A- A A+

«Επιβίωσε» της ψήφου δυσπιστίας στο ιταλικό κοινοβούλιο ο κεντροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, σε ένα αποτέλεσμα το οποίο έδωσε ανάσα στην εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας Κεντροαριστεράς – Κεντροδεξιάς – Κέντρου υπό τον Ενρίκο Λέτα.

Ο κ. Αλφάνο, γραμματέας του κόμματος – πυρήνα της Κεντροδεξιάς «Λσαός της Ελευθερίας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κλήθηκε να παραιτηθεί από το αντιθεσμικό «Κίνημα Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, αλλά και από την ριζοσπαστική πτέρυγα της Κεντροαριστεράς λόγω της βεβιασμένης έκδοσης στο Καζακστάν της οικογένειας ενός αυτοεξόριστου καζάκου ολιγάρχη τον Μάιο.

Στην ψήφο στη Γερουσία, οι ψήφοι υπέρ της παραίτησης του κ. Αλφάνο από το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» και το κόμμα «Αριστερά Οικολογία Ελευθερία» έφθασαν τις 55, ενώ υπέρ της παραμονής του κεντροδεξιού πολιτικού στη θέση του ψήφισαν συνολικά 226 γερουσιαστές.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή