Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας θα μπουν στις κληρωτίδες της UEFA

Αναστολή της ποινής αποκλεισμού αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 23:52
UPD:19/07/2013 00:01
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Στην ανακοίνωσή του το CAS αναφέρει ότι η απόφαση που ελήφθη από την UEFA «παραμένει, αλλά δεν θα εφαρμοστεί μέχρι το Δικαστήριο να λάβει την οριστική του απόφαση για την υπόθεση».

A- A A+

Οι Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας θα συμμετάσχουν στις κληρώσεις του γ΄ προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, αντίστοιχα, αφού το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης ανέστειλε προσωρινά τις ποινές αποκλεισμού τους για τη συμμετοχή σε σκάνδαλο στημένων αγώνων το 2011, υπόθεση για την οποία η UEFA έχει τιμωρήσει τη Φενέρμπαχτσε με διετή αποκλεισμό και την Μπεσίκτας με ένα.

Στην ανακοίνωσή του το CAS αναφέρει ότι η απόφαση που ελήφθη από την UEFA «παραμένει, αλλά δεν θα εφαρμοστεί μέχρι το Δικαστήριο να λάβει την οριστική του απόφαση για την υπόθεση». Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τις δύο ομάδες να μπουν αύριο στην κληρωτίδα για τον Γ΄ προκριματικό γύρο των δύο διοργανώσεων και αν προκριθούν, να συμμετάσχουν στην κλήρωση και για τη φάση των πλέι οφ στις 9 Αυγούστου.

Πάντως, ακόμη και αν καταφέρουν να προκριθούν οι δύο ομάδες στη φάση των ομίλων των δύο διοργανώσεων, ίσως δεν αγωνιστούν ποτέ εκεί, αφού εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση του CAS. Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι για τη Φενέρμπαχτσε θα εκδώσει απόφαση πριν τις 28 Αυγούστου και για την Μπεσίκτας πριν τις 30 του ίδιου μήνα.

Η κλήρωση για τη φάση των ομίλων στις δύο διοργανώσεις της UEFA θα γίνει στο Μονακό, στις 29 Αυγούστου για το Τσάμπιονς Λιγκ και στις 30 Αυγούστου για το Europa League. Η UEFA σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι «αποδέχεται τις αποφάσεις του CAS για τα προσωρινά μέτρα μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου και για τις δύο προσφυγές». Επίσης, επιβεβαίωσε ότι οι δύο σύλλογοι θα μπουν οριστικά στην κληρωτίδα της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις