Joalz: «Το σκοτάδι δεν είναι κακό…»

Οι Joalz μιλούν για το νέο τους e.p., με τίτλο «Hello darkness my friend»
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 11:06

Στο νέο της e.p., με τίτλο «Hello darkness my friend», η μπάντα - project συνδιαλέγεται με την ψυχεδελική πλευρά των ροκ επιρροών της, από τις πρώιμες μέρες του krautrock ήχου των Amon Duul & Faust, μέχρι τις progressive rock διαθέσεις των Can & Aphrodite Child.

A- A A+

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Monkshood», οι Joalz επιστρέφουν με νέες ηχογραφήσεις, που κερδίζουν σταθερά και την εκτίμηση σημαντικών μουσικών μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη και μας μιλούν για την καινούρια τους δουλειά.

Στο νέο της e.p., με τίτλο «Hello darkness my friend», η μπάντα - project συνδιαλέγεται με την ψυχεδελική πλευρά των ροκ επιρροών της, από τις πρώιμες μέρες του krautrock ήχου των Amon Duul & Faust, μέχρι τις progressive rock διαθέσεις των Can & Aphrodite Child.

Με έναν πιο σκοτεινό, αλλά και πιο εξωστρεφή ήχο, και μέσα από μια ισορροπημένη σύγκρουση ανάμεσα σε ηλεκτρονικά μπάσα, ηλεκτρικές κιθάρες και αναλογικά synths, που αναδεικνύονται από τη θεατρική ερμηνεία, οι Joalz μιλούν για τη μουσική τους και το σκοτάδι.

Τί περιλαμβάνει το «Hello darkness my friend»;

Περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια, ηχογραφημένα από τον Μάρτιο του  2011 έως τον Ιούνιο του 2012, στην Αθήνα και το Βερολίνο. Στις ηχογραφήσεις, συμμετείχαν η Μαίρη Τσώνη, o Δημήτρης Ζωγράφος, ο Γιάννης Μπάκουλης και η τελική μίξη έγινε στα studio Soundflake, στην Αθήνα, και Metropolitan, στο Λονδίνο. Επίσης, το e.p συνοδεύουν 2 βιντεοκλίπ, γυρισμένα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, από τον Σπύρο Δαλιά και τον Δημήτρη Τσατσούλη, αντίστοιχα.

Ποιο είναι το ηχητικό του τοπίο;

Ο Leon Segka.

Αν και δυσκολευόμαστε στον χαρακτηρισμό του ήχου μας, θα λέγαμε ότι είναι μια ιδιόρρυθμη indietronica, άλλοτε αφηρημένη και άλλοτε σε πιο σταθερές κιθαριστικές εκφάνσεις. Πάντως, συνιστούμε σε κάποιον μια δεύτερη και, ίσως, και τρίτη, ακρόαση.

Ποια πλευρά σας αναδεικνύεται μέσα από αυτό; Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Νομίζουμε ότι στο “Hello darkness my friend” είμαστε πιο εξωστρεφείς από τον προηγούμενο δίσκο μας, το “Monkshood”,  και αφηνόμαστε λίγο και στην πιο ροκ πλευρά των επιρροών μας, που ξεκινούν από τους Sigur Ros, τους  Can και φτάνουν έως και τους Knife.

Τί σημαίνει για σας η αναγνώριση της δουλειάς σας στο εξωτερικό;

PICASA


 

Μια ωραία ευκαιρία για συναυλίες στο εξωτερικό και πολύ καλή διάθεση για το full album, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014.

Τί βρίσκετε ενδιαφέρον στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή;

Πολλά! Felizol & The Boy, Ku, Nalyssa Green, Lurry Gas.

Στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, έχουμε «καλωσορίσει το σκοτάδι». Πώς θα μπορούσαμε να βγούμε από αυτό;

Η Μαίρη Τσώνη.

Για εμάς, το σκοτάδι δεν είναι κακό, όχι. Άλλωστε, αν μεταφράσουμε τον τίτλο του δίσκου μας “Ηello darkness my friend», σημαίνει “Γεια σου σκοτάδι, φίλε μου”. Προτείνουμε, δηλαδή, μιας και είμαστε σε σκοτεινές μέρες και όχι μόνο στην Ελλάδα, να συμφιλιωθούμε με αυτό και μαζί του να φτάσουμε σε μέρες με αρκετή σκιά και φως.

Τί εύχεστε για το μέλλον;

Να ασχολούμαστε, όλοι, μόνο με ό,τι αγαπάμε.
 

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς