Νότιο Σουδάν: Εκατοντάδες τραυματίες σε διακοινοτικές συγκρούσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 18:39
UPD:19:06
REUTERS/STRINGER

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί και περιθάλπονται 176 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 128 με τραύματα από σφαίρες.

A- A A+

Άγνωστος είναι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών λόγω της κλιμάκωσης των διακοινοτικών συγκρούσεων στην επαρχία Τζόνγκλεϊ στο Νότιο Σουδάν, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓχΣ).

Η οργάνωση σημειώνει ότι μέχρι στιγμής έχει περιθάλψει εκατοντάδες τραυματίες και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες οι οποίοι ακόμη κρύβονται σε δάση της επαρχίας.

Στο νότιο τμήμα της Τζόνγκλεϊ, είχαν σημειωθεί νωρίτερα βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Νότιου Σουδάν και της ένοπλης πολιτοφυλακής Νταβίντ Γιάου Γιάου, οι οποίες είχαν αναγκάσει περίπου 120.000 ανθρώπους να καταφύγουν στο δάσος της επαρχίας Πίμπορ.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί και περιθάλπονται 176 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 128 με τραύματα από σφαίρες.

Χιλιάδες άνθρωποι κρύβονται σε μη ασφαλή έλη με τον κίνδυνο να προσβληθούν από ελονοσία, χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, τροφή ή ιατρική φροντίδα, σημειώνουν οι ΓχΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το Νότιο Σουδάν είναι πλήρως ανεξάρτητο κράτος από το καλοκαίρι του 2011, όταν και αποσχίστηκε πλήρως από το Σουδάν, μετά από σχετικό δημοψήφισμα στις αρχές του έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή