Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δίκη της «17Ν»

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 08:54
A- A A+

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από το πρωΐ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για τη δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της «17 Νοέμβρη».

Αστυνομικοί απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων στην οδό Σολωμού, η οποία χωρίζει τις ανδρικές από τις γυναικείες φυλακές. Παράλληλα, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών.

Τουλάχιστον 800 άτομα βρίσκονταν από τα ξημερώματα έξω από τις φυλακές. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί τηλεοράσεων, φωτορεπόρτερς, μάρτυρες, δικηγόροι, συγγενείς θυμάτων και κατηγορουμένων περίμεναν έξω από τις τρεις εισόδους των γυναικείων φυλακών.

Οι είσοδοι είναι διαχωρισμένες για το ακροατήριο, τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους και τους παρατηρητές. Υπάρχουν τρία σημεία ελέγχου για τους εισερχομένους στην αίθουσα του δικαστηρίου με ισάριθμα μηχανήματα για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων, ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών.

Ηδη, έχουν μεταφερθεί με συμβατικά αυτοκίνητα τα μέλη του δικαστηρίου που θα ανέβουν στην έδρα. Παρόντες είναι και εκπρόσωποι της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), μεταξύ των οποίων ο προεδρεύων Πάνος Σόμπολος και μέλη του προεδρείου για να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα καλύψουν τη διαδικασία οι δημοσιογράφοι.

Επίσης, στις φυλακές βρίσκεται και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Παξινός. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 το πρωΐ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή