Πυρκαγιά στο Αλεποχώρι Μεγάρων

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρνηθα
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 06:07
UPD:09:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα τα ξημερώματα πυρκαγιά στην περιοχή Νέο Μάζι στο Αλεποχώρι Μεγάρων, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά  στην περιοχή Πέτρα Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα.

Στο Αλεποχώρι, η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και καίει πευκοδάσος, ενώ και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Επί τόπου επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί επίσης 42 στρατιώτες με δύο σκαπτικά μηχανήματα του στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να πετούν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη που αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην κατάσβεση.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Το σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Κάβο Ισθμίων, μετά από ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής.

Η φωτιά κατέστρεψε αρκετά στρέμματα πευκοδάσους και ελιών, ωστόσο περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές σε σπίτια.

Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, στο σημείο όμως παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή