Aποσύρθηκε για να αναδιατυπωθεί η διάταξη για τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 15:43
UPD:16:26
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε προσωρινά την απόσυρση του άρθρου 108 που δίνει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

A- A A+

Την απόσυρση του άρθρου 108 που δίνει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ «προσωρινά» ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Η διάταξη, πρόσθεσε, θα αναδιατυπωθεί και θα κατατεθεί από τον αρμόδιο Υπουργό.

Η διάταξη προέβλεπε την εξαίρεση των συγκεκριμένων εργαζομένων από τον νόμο του 1967 για τις αποζημιώσεις λόγω λύσεων συμβάσεων. Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, είχε ζητήσει την απόσυρσή της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς που στηρίζουμε και έχουμε ψηφίσει να κοπούνε οι συντάξεις του ΟΓΑ, δεν δίνουμε 80 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις» και χαρακτηρίζοντας την ΠΟΣΠΕΡΤ «σωματείο του ΣΥΡΙΖΑ». 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές της ΝΔ συνέλεγαν υπογραφές για την απόσυρση του επίμαχου άρθρου.

Πρόκειται για «άθλια παιχνίδια ανταλλαγών και συναλλαγών πάνω σε απολυμένους ανθρώπους», σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, εκτιμώντας ότι οι Βουλευτές της ΝΔ «ακόμα και να καταργείτο η αποζημίωση θα σηκώνονταν όρθιοι και θα χειροκροτούσαν μέχρι τα μεσάνυχτα. Τέτοια εκδικητικότατα δεν έχω ξαναδεί».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή