Στους δρόμους αιρετοί - εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 10:58
UPD:13:49
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Αιρετοί αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση διαδηλώνουν σήμερα κατά του πολυνομοσχεδίου που συζητείται και αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Στην κεφαλή βρισκόταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «σημαντική οπισθοχώρηση», αναφερόμενος στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

«Ενώ η παγκόσμια τάση είναι προς την αποκέντρωση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, βλέπουμε αυτές να μειώνονται ειδικά στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας. Δεν γνωρίζω καμία σύγχρονη μεγάλη πόλη που να μην έχει τη δημοτική αστυνομία της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί και οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα, δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια διεμήνυσαν οτι θα παραμείνουν στο Σύνταγμα μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ.

Κλειστές είναι οι οδοί Αμαλίας και Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής, όπου υπάρχουν και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σημειώνεται πως οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR

Στις 19:00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, στην πλατεία Συντάγματος.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ - newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή