Κατάθεση έδωσε ο τεχνικός των Τζαμαϊκανών αθλητών

Κατασχέθηκαν περίπου 50 κουτιά με φάρμακα και ουσίες από Πάουελ και Σίμπσον
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 00:23
UPD:00:34
REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

O Τζαμαϊκανός προπονητής Στέφεν Φράνσις.

A- A A+

Στις επτά το βράδυ, κι ενώ το 24ο μίτινγκ «Αθλητισμός και αλληλεγγύη» ήταν έτοιμο να ξεκινήσει, ο Τζαμαϊκανός προπονητής Στέφεν Φράνσις βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα του Λινιάνο, στην Ιταλία.

Το πρωί ο εισαγγελέας του Ούντινε, Αντρέα Γκόντολο, είχε θέσει υπό έρευνα τους Ασάφα Πάουελ, Σερόν Σίμπσον και τον Καναδό γυμναστή Κρίστοφερ Ξουρέμπ, για εισαγωγή, χρήση και διακίνηση αναβολικών.

Οι τρεις προαναφερόμενοι, όμως, δεν βρίσκονταν το απόγευμα στο Λινιάνο κι έτσι η αστυνομία του Ούντινε ακροάστηκε τον Τζαμαϊκανό τεχνικό, που και το πρωί είχε επιβεβαιώσει τις κατηγορίες κατά του Ξουερέμπ, του γιατρού Άντονι Γκαλέα που το όνομά του είχε ήδη εμπλακεί σε άλλα σκάνδαλα ντόπινγκ και του μάνατζερ του Πάουελ, Πολ Ντόιλ.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία του Ούντινε έχει κατασχέσει περίπου 50 κουτιά με διάφορα φάρμακα και ουσίες, που βρέθηκαν στα δωμάτια τοων τριών προσώπων που ερευνώνται για παραβίαση του νόμου περί ντόπινγκ, ήτοι των Πάουλε, Σίμπσον και Ξουρέμπ. Οι κατασχεθείσες ουσίες θα αναλυθούν σε ειδικό εργασήριο, στην Πάρμα, προκειμένου να διαπιστωθεί η φύση και η σύστασή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις