Σύλληψη 43χρονου για απάτες σε βάρος γιατρών, φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 17:38
UPD:17:42
KAL

Διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε εξαπατήσει τέσσερις γιατρούς και πέντε φαρμακοποιούς ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έναν φαρμακοποιό (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής συνελήφθη το Σάββατο στην Καλαμάτα ένας 43χρονος.

Όπως προέκυψε από έρευνες των αρχών, από τις αρχές του έτους ο 43χρονος, αφού πήγαινε σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, αποσπούσε αυτοκόλλητα κουπόνια, τα οποία είναι επικολλημένα σε φάρμακα ή σε ορισμένες περιπτώσεις προμηθευόταν τα φάρμακα χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο, με το πρόσχημα ότι θα τα συνταγογραφούσε και θα επέστρεφε τα κουπόνια, χωρίς ωστόσο να το πράττει.

Στη συνέχεια πήγαινε σε γιατρούς με ειδικότητα που θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα που αντιστοιχούσαν στα κουπόνια και ζητούσε να του τα χορηγήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ.

Για να μην αποκαλυφθούν μάλιστα τα στοιχεία ταυτότητας του, παρουσίαζε κάθε φορά διαφορετικούς Α.Μ.Κ.Α., τους οποίους έβρισκε από κάρτες και βιβλιάρια ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ, που αφαιρούσε από νοσοκομεία και οι οποίοι ανήκαν σε ηλικιωμένα άτομα που νοσηλεύονταν. Για να εξαπατά τους ιατρούς, ισχυριζόταν ότι οι Α.Μ.Κ.Α. ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ήταν κατάκοιτα.

Ακολούθως, με το κουπόνι και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πήγαινε εκ νέου σε φαρμακεία και αφού ισχυριζόταν πως είχε αγοράσει τα φάρμακα, λίγες ημέρες πριν, τους έπειθε να του παραδώσουν το αντίτιμο αγοράς τυς.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 43χρονος είχε χρησιμοποιήσει τους Α.Μ.Κ.Α. τεσσάρων ατόμων, τους οποίους βρήκε από βιβλιάρια και κάρτες ασφάλισης, που είχε αφαιρέσει από τα Νοσοκομεία της Κορίνθου, του Ναυπλίου και της Τρίπολης.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο συλληφθείς είχε εξαπατήσει τέσσερις γιατρούς και πέντε φαρμακοποιούς ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έναν φαρμακοποιό, στις περιοχές της Αχαΐας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Κατά το παρελθόν ο 43χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικές αρχές της Μεσσηνίας, για παρόμοιες πράξεις. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή