Αναγνώστηκε το κατηγορητήριο για τη «17Ν»

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 07:21
A- A A+

Με την ανάγνωση του ογκώδους κατηγορητηρίου για τις 88 επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, επαναλαμβάνεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Δύο χιλιάδες αδικήματα βαρύνουν τους κατηγρούμενους, 1.000 μόνο τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ενώ θα καταθέσουν 334 μάρτυρες, οι οποίοι κλήθηκαν να παραστούν πάλι στις 11 Μαρτίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε χθες την αφαίρεση του γυάλινου κλωβού, μετά την βροχή ενστάσεων από συνηγόρους, αλλά και τη σχετική εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας. Σε εκκρεμότητα παραμένουν επίσης αιτήματα για ολιγοήμερη αναβολή της δίκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο συνήγορος του Ανέστη Παπαναστασίου, αλλά και για τη νομιμότητα της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Αίτημα για παρουσία τηλεοπτικής κάμερας και τη χρήση μαγνητοφώνων για τη μετάδοση αποσπασμάτων, υπέβαλε στον πρόεδρο του δικαστηρίου, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

«Επιθυμούμε να επέλθει η κάθαρση σε ένα θέμα που ταλάνισε τη χώρα επί 30 χρόνια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος παρέπεμψε εκ νέου στην απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα της δημοσιογραφικής κάλυψης.

Ο εκπρόσωπος του State Department, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη δίκη της «17 Νοέμβρη», καθώς όπως είπε, ανάμεσα στα θύματα της οργάνωσης, είναι και Αμερικανοί πολίτες. Ο κ. Μπάουτσερ συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τη σύλληψη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», και επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή