Αίγυπτος: Τουλάχιστον 22 τραυματίες σε συγκρούσεις στο Κάιρο

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 06:39
UPD:07:10
REUTERS/ASMAA WAGUIH

Υποστηρικτές του Μόρσι, κρατώντας την εθνική σημαία, τρέχουν μακριά από τα δακρυγόνα στη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Κάιρο.

A- A A+

Τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών στο κέντρο του Καΐρου, μετά από διαμάχες που ξέσπασαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και κατοίκους, όταν αυτοί προσπάθησαν να κλείσουν το πέρασμα στον ποταμό Νείλο.

Νεαροί άνδρες, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα, πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Αίγυπτος: Νέες συγκρούσεις στο Κάιρο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο Κάϊρο. Οπαδοί του ανατραπέντος Προέδρου Μόρσι συγκρούστηκαν αρχικά με διερχόμενους οδηγούς, αλλά και πεζούς διότι είχαν αποκλείσει κεντρικές αρτηρίες. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, που έκαναν ευρεία χρήση δακρυγόνων και δημιούργησαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ελικόπτερα του στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις τις αστυνομίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ιατρικές μονάδες παρείχαν πρώτες βοήθειες σε αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίες έφεραν πληγές στο πρόσωπο και τα μάτια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή