«Κατάπιε» και την Κροατία η Εθνική Νέων Ανδρών

Εμφάνιση NBAer από Αντετονκούμπο, «μυδράλιο» ο Λαρεντζάκης
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 20:34
UPD:16/07/2013 00:43
EPA/JASON SZENES

Σε αντίθεση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου εναντίον της Λιθουανίας, σήμερα ο Γιάννης Αντετονκούμπο έπαιξε ως… NBAer σε μια απολαυστική εμφάνιση, κατεβάζοντας 15 ριμπάουντ, σκοράροντας 12 πόντους και μοιράζοντας στους αντιπάλους του 6 τάπες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσε η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας, παραμένοντας αήττητη.

Το «γαλανόλευκο» συγκρότημα έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης επικρατώντας της Κροατίας με 77-68 στην πρεμιέρα του Ε΄ ομίλου, με τους διεθνείς να έχουν να επιδείξουν το εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο των 14 (!) κοψιμάτων σε προσπάθειες αντιπάλων τους.

Σε αντίθεση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου εναντίον της Λιθουανίας, σήμερα ο Γιάννης Αντετονκούμπο έπαιξε ως… NBAer σε μια απολαυστική εμφάνιση, κατεβάζοντας 15 ριμπάουντ, σκοράροντας 12 πόντους και μοιράζοντας στους αντιπάλους του 6 τάπες. Το ελληνικό… πολυβόλο στην επίθεση, όμως, λεγόταν Λαρεντζάκης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους. Αύριο τα παιδιά του Κώστα Μίσσα θα αντιμετωπίσουν το Μαυροβούνιο και με νέα νίκη θα προκριθούν στους «οκτώ».

«Θεωρώ ότι το σημερινό παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα πάρα πολύ καλή, κρίθηκε από την καλή άμυνα, η οποία όμως δεν είχε διάρκεια, όπως σε άλλους αγώνες. Καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης και η ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, όπου είχαμε σημαντικές επιλογές στην επίθεση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Όσο για τον αυριανό αγώνα, εναντίον του Μαυροβουνίου, ο κ. Μίσσας υπογράμμισε ότι «είναι ομάδα που παίζει δυνατά και έχει παίκτες, όπως και η Κροατία, που σουτάρουν από παντού. Παίζουν αρκετά ζώνη και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το αν θα καταφέρουμε εμείς να διασπάσουμε το ζον πρες ή το να βρούμε λύσεις απέναντι στη ζώνη με ηρεμία και ωριμότητα στο παιχνίδι μας. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση για να γίνουν όλα αυτά και μεγαλύτερη διάρκεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις