Συμφωνία Ζάουμπερ με ρωσικές εταιρείες και «προίκα» ο Σιρότκιν

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 14:58
UPD:15:35
REUTERS/ARND WIEGMANN

Ο Πέτερ Ζάουμπερ (αριστερά), ο ιδρυτής και πρόεδρος της ομάδας Φόρμουλα Ένα παραδέχθηκε ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην τακτοποίηση κάποιων από τις υποχρεώσεις της.

A- A A+

Τη συνεργασία της με τρεις ρωσικές εταιρείες ανακοίνωσε σήμερα η Ζάουμπερ, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, εξέλιξη που θα οδηγήσει τη νέα σεζόν τον νεαρό Ρώσο οδηγό, Σεργκέι Σιρότκιν, στην ομάδα της Φόρμουλα Ένα.

Η ελβετική ομάδα γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της ότι θα συνεργαστεί με το Διεθνές Ταμείο Επενδυτικής Συνεργασίας, το Κρατικό Ταμείο Ανάπτυξης της Βορειοδυτικής Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αεροπορίας.

«Η συνεργασία περιέχει περαιτέρω ενέργειες για την προώθηση του "παρθενικού" γκραν πρι Φόρμουλα Ένα στο Σότσι το 2014 και την προσέλκυση της ταλαντούχας νεαρής ρωσικής γενιάς προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, ένα πρόγραμμα εξέλιξης θα ετοιμαστεί για τον Ρώσο οδηγό Σεργκέι Σιρότκιν, προκειμένου να τον προετοιμάσει ως έναν οδηγό αγώνων για την ομάδα το 2014. Αυτή η εκτεταμένη συνεργασία θα προβάλλει τη ρωσική καινοτομία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ταυτόχρονα, η ομάδα Φόρμουλα Ένα της Ζάουμπερ θα έχει ένα στέρεο θεμέλιο για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της σε μακροχρόνια βάση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελβετική ομάδα αναζητούσε νέο χορηγό για να δώσει λύσεις στα οικονομικά προβλήματά της, καθώς ο ιδρυτής της, Πέτερ Ζάουμπερ, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην τακτοποίηση κάποιων από τις υποχρεώσεις της.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχω συναντήσει από τότε που βρίσκομαι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό» δήλωνε το Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα «Blick». Πέρυσι η Ζάουμπερ κατέλαβε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 126 βαθμούς, ενώ φέτος έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς.

Αυτή τη στιγμή ο 17χρονος Σιρότκιν, ο οποίος γεννήθηκε στη Μόσχα, μετέχει στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 series, έχοντας πανηγυρίσει μέσα στη χρονιά το «παρθενικό» βάθρο της καριέρας του, ενώ στο παρελθόν σημείωσε δύο νίκες στο πρωτάθλημα Auto GP World Series καθώς και τον τίτλο στο 2011 Formula Abarth Euro του 2011.

Ο μοναδικός Ρώσος οδηγός που έχει «τρέξει» στη Φόρμουλα Ένα μέχρι σήμερα είναι ο Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος οδήγησε τη διετία 2010-12 τα μονοθέσια των Ρενό/Λότους και Caterham. Οι οδηγοί της Ζάουμπερ στην τρέχουσα σεζόν είναι ο έμπειρος Γερμανός Νίκο Χούλκενμπεργκ, που αναμένεται να αποχωρήσει, και ο Μεξικανός Εστέμπαν Γκουτιέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις