Αντιφατικές πληροφορίες για την τύχη του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 11:41
A- A A+

Αντιφατικές πληροφορίες για την τύχη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έδωσε ο φερόμενος ως ο υπ' αριθμόν τρία της Αλ-Κάϊντα, Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, λέγοντας αρχικά ότι ο ηγέτης της Αλ-Κάϊντα είναι ζωντανός και στη συνέχεια ότι είναι νεκρός, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας.

«Οι δηλώσεις του αλλάζουν. Είπε στην αρχή ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός. Ομως στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι νεκρός γιατί δεν είχε καμία επαφή μαζί του τους τελευταίους έξι μήνες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Είπε ότι διατηρούσε επαφές με τον Μπιν Λάντεν μέσω e-mail αλλά εκείνος δεν του ανέφερε πού βρισκόταν», πρόσθεσε.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αξιωματούχος των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας πριν ο Πακιστανός υπουργός Πληροφόρησης Σέιχ Ρασίντ ανακοινώσει ότι ο φερόμενος ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ μεταφέρθηκε εκτός Πακικστάν.

Σύμφωνα με πηγές των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας, ο Σέιχ Μοχάμεντ βρίσκεται στα χέρια των Αμερικανών και έχει μεταφερθεί στο Αφγανιστάν.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ συνελήφθη το Σάββατο ενώ κοιμόταν, σε σπίτι στο Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, όπου κρυβόταν. Πριν μεταφερθεί στο Αφγανιστάν τον ανέκριναν πράκτορες των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών και επίσης πράκτορες του FBI και της CIA.

Οπως δήλωσε ο άξιωματούχος των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Σέιχ Μοχάμεντ είναι ένας πολύ σκληρός άνθρωπος και είναι πολύ δύσκολο να τον κάνει κανείς να μιλήσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή