«Ντοπέ» οι Γκέι, Πάουελ και Σίμπσον

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013 19:51
UPD:21:51
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Ο Αμερικανός σπρίντερ και ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο στα 100μ. για το 2013 με δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters γνωστοποίησε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου δείγματος ήταν θετικό και αναμένει, πλέον, αυτό του δεύτερου.

A- A A+

Σοκ στο στίβο, καθώς ο Τάισον Γκέι ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. «Ντοπέ» βρέθηκαν και οι Ασάφα Πάουελ, Σερόν Σίμπσον.

Ο Αμερικανός σπρίντερ και ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο στα 100μ. για το 2013 με δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters γνωστοποίησε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου δείγματος ήταν θετικό και αναμένει, πλέον, αυτό του δεύτερου. Δήλωσε σχετικά: «Δεν είμαι θύμα σαμποτάζ ή κάτι τέτοιο. Απλώς εμπιστεύθηκα κάποιο άτομο και δεν έπρεπε…».

Μετά την εξέλιξη αυτή απέσυρε τη συμμετοχή του από το Παγκόσμιο της Μόσχας, όπου ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Πλέον, αυτό που περιμένει είναι να μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί. Ο Γκέι είναι κάτοχος του αμερικανικού ρεκόρ στα 100μ. (με 9.69), ενώ εφέτος έχει κάνει 9.75 στα 100μ και 19.74 στα 200μ.

Ο Τζαμαϊκανός πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ, Ασάφα Πάουελ και η συμπατριώτισσά του, ασημένια Ολυμπιονίκης στα 4Χ100, Σερόν Σίμπσον, βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
«Για μένα αυτό είναι πολύ δύσκολο» τόνισε με δήλωσή της στο πρακτορείο Reuters η Σίμπσον και συνέχισε: «Ειδοποιήθηκα στις 14 Ιουλίου 2013 ότι το πρώτο δείγμα που μου πήραν στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος, στις 21 Ιουνίου, μετά τους τελικούς των 100μ βρέθηκε θετικό στην ουσία oxilofrine (methylsynephrine)» ανάφερε η Τζαμαϊκανή.
Την είδηση για την περίπτωση του πρώην κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στην κούρσα «της μίας ανάσας» έδωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο μάνατζέρ του, Πολ Ντόιλ. «Συνεργαζόμαστε με την παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) για να δούμε πως μπήκε στον οργανισμό του».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις