Αθώος ο Ζίμερμαν για τον θάνατο του αφροαμερικανού εφήβου στη Φλόριντα

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013 07:33
UPD:09:28
REUTERS/POOL

Ο 29χρονος Ζίμερμαν εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσει την ετυμηγορία.

A- A A+

Aθώος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρες, τον Φεβρουάριο του 2012, του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα, κρίθηκε οΤζορτζ Ζίμερμαν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
ΗΠΑ: Αθώος ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον Τρέιβον Μάρτιν

Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο 17χρονο Τρέιβον Μάρτιν. Ο έφηβος αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από τα πυρά του Ζίμερμαν στις 26 Φεβρουαρίου, στην πόλη Σάνφορντ της Φλόριντα. Ο 29χρονος, πρώην εθελοντής μιας ομάδας ασφαλείας της πόλης, έχει ισχυριστεί πως έδρασε όντας σε αυτοάμυνα. Φέρεται να εντόπισε το νεαρό ενώ αυτός βάδιζε στο πεζοδρόμιο. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, το παρουσιαστικό του εφήβου του κίνησε υποψίες. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δύο, κατά την οποία ο Ζίμερμαν πυροβόλησε τον Μάρτιν στην καρδιά. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς επί έξι εβδομάδες οι αρχές δεν είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον 29χρονο.

Εάν κρινόταν ένοχος, ο 29χρονος Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτάμυνα όταν πυροβόλησε τον Μάρτιν, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή άνω των 30 ετών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Η αθώωση Ζίμερμαν διχάζει τις ΗΠΑ

Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, που κράτησε περισσότερες από 15 ώρες, οι ένορκοι έκριναν αθώο τον Τζόρτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο έφηβος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 29χρονου Ζίμερμαν στην πόλη Σάνφορντ της Φλόριντα. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Η οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο κατά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή