Λονδίνο: Αναστάτωση στο Χίθροου λόγω φωτιάς σε Dreamliner

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 19:11
UPD:23:19
REUTERS
A- A A+

Άνοιξε το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, που νωρίτερα είχε κλείσει λόγω φωτιάς σε αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner των Αιθιοπικών Αερογραμμών, στο οποίο όμως δεν υπήρχαν επιβάτες.

Όπως έγινε γνωστό το αεροσκάφος είναι τύπου Boeing 787 Dreamliner και σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου η φωτιά εκδηλώθηκε στο εσωτερικό του.

Οι ίδιες οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκε να βγαίνει καπνός από το αεροπλάνο, αφού είχε παραμείνει σταθμευμένο στο Χίθροου για περισσότερες από οκτώ ώρες. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ακόμη πως είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού.

Νωρίτερα φέτος, είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στις μπαταρίες αεροσκαφών αυτού του τύπου, με αποτέλεσμα τα Dreamliner να καθηλωθούν τον Ιανουάριο. Οι πτήσεις άρχισαν ξανά τον Απρίλιο, αφότου η Boeing προχώρησε σε κάποιες αλλαγές προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 

Πάντως, η σημερινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών δεν σχετίζεται με τους κινητήρες του, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία General Electric.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Χίθροου, οι μετοχές της Boeing σημείωσαν βουτιά 5% στη Wall Street.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή