Φ. Γεννημάτα: «Όχι» σε κλείσιμο, «ναι» σε ανασύνθεση εν λειτουργία για την ΕΑΒ

Αλ. Παπαρήγα: Προωθείται συρρίκνωση εν λειτουργία
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 13:44
UPD:13:54
EUROKINISSI

Η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά.

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα εκκαθάρισης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας αλλά, ανασύνθεσής της εν λειτουργία, έδωσε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά. Έκανα παράλληλα γνωστό ότι η κυβέρνηση είναι εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την τεκμηριωμένη, όπως τη χαρακτήρισε, απάντηση που έχει στείλει σχετικά με τη λειτουργία της ΕΑΣ.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για σκόπιμη προγραμματισμένη φθορά της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ, και προώθηση από την κυβέρνηση σχεδίου συρρίκνωσης της, εν λειτουργία.

YOUTUBE/902PORTAL

Δείτε την επίκαιρη ερώτηση

Η κ. Γεννηματά απέκρουσε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και τόνισε ότι, τόσο με την εκφρασμένη άποψη του πρωθυπουργού όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.

«Ανεξάρτητα από τη φημολογία για εκκαθάριση της ΕΑΣ, το νέο κυβερνητικό σχήμα το ξεκαθάρισε και δεν υπάρχει θέμα παρανόησης» επισήμανε, μεταξύ άλλων, υπουργός Άμυνας και συμπλήρωσε:

«Προχωρήσαμε στον διορισμό της νέας διοίκησης η οποία, τις επόμενες μέρες θα περάσει και από τη Βουλή. Η νέα διοίκηση πρέπει να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για να γίνει συμφωνία μαζί τους. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε σχέση με προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, για να ετοιμάσουμε συγκροτημένα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της. Πολύ σύντομα, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ενημερώσει και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για όλα τα θέματα».

EUROKINISSI

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι αυτά που είπατε μπορούν να δεσμεύσουν την κυβέρνηση» επέμεινε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι αυτά που είπατε μπορούν να δεσμεύσουν την κυβέρνηση» επέμεινε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα. Όπως ανέφερε, από τη στιγμή που έχει επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο στη χώρα μας για τα αμυντικά συστήματα, καθώς η ΕΕ δεν δέχεται τις κρατικές επιχορηγήσεις, δεν πρόκειται να δεχθεί και άλλη λύση.

«Η καταβαράθρωση της αμυντικής βιομηχανίας δεν γίνεται τώρα. Από το 2006, οι δημόσιες δαπάνες ήταν δυο φορές πάνω. Η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα σε αγορά εξοπλιστικών. Η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη προσαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ. Τα αμυντικά συστήματα της χώρας έχουν, χρόνια τώρα, υποστεί μια προγραμματισμένη φθορά, που απορρέει από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που μιλά για ενιαία ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και απαγορεύει στα κράτη-μέλη να χρηματοδοτούν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

«Κατανοώ την αγωνία σας, γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν και για αυτό είμαι προσεκτική σε αυτά που λέω. Αναφέρθηκα σε δεδομένα, όχι εξαγγελίες. Αναφέρθηκα στη βούλησή μας. Έχουμε απαντήσει στην ΕΕ σε σχέση με την ΕΑΣ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απάντηση μας είναι απόλυτα τεκμηριωμένη» ανταπάντησε η κ. Γεννηματά.

Τέλος, η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας έχουν συκοφαντηθεί σε ότι αφορά τους μισθούς τους, σημειώνοντας ότι δεν ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ μικτά.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή