ΣΥΡΙΖΑ: Βορά στα διαπλεκόμενα συμφέροντα το Τ.Τ.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 12:36
UPD:12:53
G4PHOTOS/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τράπεζα, που αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και θα έπρεπε να έχει αυτόνομη λειτουργία με διακριτό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

A- A A+

Τη θέση ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γίνεται «βορά στα διαπλεκόμενα και ιδιοτελή συμφέροντα» διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πώληση του τραπεζικού ιδρύματος στη Eurobank.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο υπουργός Οικονομικών με τον Διοικητή της ΤτΕ υπάκουσαν στις κατευθύνσεις της τρόικας και πρόκειται να θυσιάσουν το ΤΤ, προκειμένου να το προσφέρουν ως δέλεαρ εξαγοράς της νέας τράπεζας, από ξένους επενδυτές».

«Δηλαδή», συμπληρώνεται, «θα συγχωνεύσουν - χαρίσουν το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Eurobank, με σκοπό τη βελτίωση και τον εξωραϊσμό της νέας τράπεζας, έτσι ώστε να προσελκύσουν νέο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τράπεζα, που αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και θα έπρεπε να έχει αυτόνομη λειτουργία με διακριτό ρόλο στην ελληνική οικονομία, αφού προστατεύει τη λαϊκή αποταμίευση και το δανειακό της χαρτοφυλάκιο αποτελείται, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, από στεγαστικά δάνεια με υποθήκες σε πρώτες κατοικίες, γίνεται βορά στα διαπλεκόμενα και ιδιοτελή συμφέροντα».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή